Sportproeverij

Stichting Sporten en Bewegen Swalmen organiseert in samenwerking met de gemeente Roermond een ‘Sportproeverij’ in de sporthal aan de Peelveldlaan 40 te Swalmen. Onze gezamenlijke doelstelling is om het sporten en bewegen te stimuleren in Swalmen, Boukoul en Asselt.

Op vrijdag 14 april tussen 10.00 en 14.00 uur heeft u de gelegenheid om kennis te maken met verschillende sporten/sportverenigingen en bewegingsinitiatieven. U kunt actief deelnemen bij de demonstraties maar u kunt ook alleen komen kijken. Naast de deelnemers in het programma zullen ook andere sportverenigingen aanwezig zijn om hun activiteiten te promoten.

Daarnaast wordt door Dr Mulders stilgestaan bij de invloed van voeding op je gezondheid onder het genot van een smakelijke lunch, verzorgd door Jamina’s Kitchen.

De Sportproeverij is volledig GRATIS en als u niet het gehele programma kunt bijwonen is dat ook geen probleem.

Kom ook proeven!

PROGRAMMA

10.00 | Inloop

Met koffie/thee en registratie.

10.30 | Tai Chi Demonstratie

Tai Chi is een Chinese vechtkunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai Chi helpt u om uw spieren soepel te houden en u wordt er blij van. Vooral in Aziatische landen is Tai Chi erg populair onder senioren, maar ook in Nederland wordt het veel beoefend.

11.00 | Gym by Patty

Patty verzorgt gymnastieklessen om bepaalde spiergroepen te versterken die nodig zijn om fitter door het leven te gaan. Een leuke manier van samen bewegen met een geweldige instructrice.

11.30 | Brigitte’s work-out 2.0

Brigitte verzorgt fitness lessen in Swalmen om fit te worden en blijven.

12.00 | Dr Mulders Lezing + Q&A

Dr Mulders is na 20 jaar als huisarts overgestapt naar Integrale geneeskunde in Asselt. Deze manier van geneeskunde richt zich op preventief ziektes vermijden door juiste voeding en levensstijl. Dr. Mulders heeft hierover ook een boek geschreven “Gezondheid is een vaardigheid”. Dr Mulders zal tijdens deze lezing meer uitleg geven over het boek en integrale geneeskunde.

12.30 | Jamina’s Kitchen – Lunch – Gezonde Hapjes

Er zal een heerlijke GRATIS gezonde lunch worden geserveerd door Jamina’s Kitchen.

13.00 | Workshop Lekker & Gezond door Jamina

Jamina heeft een diepe passie voor voeding; lekker, authentiek en gezond zijn zaken die ze in al haar heerlijke gerechten combineert. Ze zal tijdens een korte workshop een gerecht demonstreren, dat voor iedereen makkelijk te bereiden maar toch gezond en smaakvol is.

Voor mee info: www.jaminas-kitchen.nl

13.15 | Demonstraties:

• Walking voetbal door DES Walking voetbal is een leuke vorm van voetbal, waarbij tactiek centraal staat maar er ook voldoende bewogen wordt.

• Tafeltennis door Destatec

De olympische sport tafeltennis is een leuke sport voor jong en oud. Destatec zal een demonstratie  geven en uw enthousiasmeren voor dit leuke spel.

• Yoga

Een fit en mooi lichaam krijgen dankzij Yoga is goed mogelijk. Yoga biedt namelijk een veelzijdige aanpak die spieren verstevigt en verlengt. Het lichaam wordt er als het ware ‘lean’ (slank, strak) van doordat het allerlei gebieden aanpakt die voor flexibiliteit en kracht zorgen.

14.00 | Einde Sportproeverij