DES Swalmen - Verenigingen

In onze dorpen Boukoul en Swalmen bestaat een behoorlijk divers sportaanbod vanuit verenigingen. Er is een levendig verenigingsleven. Natuurlijk heeft elk dorp zijn voetbalvereniging, maar daarnaast is er nog veel meer aanbod. Zo is er zwemmen, handboogschieten, mountainbike, tafeltennis en nog veel meer. Niet alle sportverenigingen zijn even bekend. Via deze stichting worden alle verenigingen in het spotlight gezet en hebben zij de gelegenheid zich aan het brede publiek te presenteren.

DES Swalmen

Sportparklaan 4 Swalmen 6071 RA Website: Bezoek de website
Foto van DES Swalmen

Biografische informatie

 

 

Samenwerking DES Swalmen en VVV-Venlo

Eén van de doelstellingen van onze stichting is het bevorderen van sporten en bewegen bij de jeugd. Onze overtuiging is dat kwalitatief goede begeleiding positief bijdraagt aan deze doelstelling. Door enige professionaliteit toe te voegen aan het sportaanbod kan de kwaliteit en daarmee het leerplezier vergroot worden. In dat kader is een samenwerking tot stand gekomen tussen de voetbalverenigingen DES Swalmen en VVV-Venlo.

De komende seizoenen gaan de jeugdafdelingen van VVV-Venlo en DES Swalmen een unieke samenwerking aan onder de naam “Talentenplan VVV Venlo – DES Swalmen”. Belangrijkste doel van deze samenwerking tussen de amateurvereniging en de betaald voetbal organisatie is het investeren in de kwaliteit van het jeugdvoetbal in Noord- en Midden Limburg. Daarbij richt het plan zich niet alleen op de allergrootste talenten, maar op alle voetballers binnen de vereniging. Iedere speler haalt op zijn of haar niveau het beste uit zichzelf en heeft trainers die dit mogelijk maken.

De samenwerking kent diverse activiteiten. Zo wordt de thuishaven van DES Swalmen, sportpark De Bosberg, het eerste “Jeugdplan op locatie” waar wekelijks de grootste talenten uit de regio Midden-Limburg getraind worden door de jeugdtrainers van VVV-Venlo. Daarnaast worden trainingen aan de gehele jeugdafdeling van DES aangeboden. Deze trainingen worden gecoördineerd en opgezet door VVV-Venlo. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de jeugdtrainers van DES zodat er over en weer van elkaar geleerd kan worden. In combinatie met diverse bijscholingsactiviteiten verwachten we de kwaliteit van de trainingen, de trainers en de spelers verder te verhogen.

Tot slot wordt enkele keren per jaar Talentendagen op De Bosberg georganiseerd door de VVV-Voetbalschool. Alle spelers uit de regio en daarbuiten krijgen de gelegenheid om voor de ogen van de trainers en scouts van VVV-Venlo hun talenten te laten zien.

Categorieën: Voetbal