Vrijwilligers

Stichting Sporten en Bewegen & Actief Roermond brengen vrijwilligers en organisaties samen

Actief Roermond is dé plek waar je als actieve burger op zoek kan gaan naar vrijwilligerswerk. Waar je je kennis kan verbreden en waar je gewaardeerd wordt. Actief Roermond is ook de plek waar organisaties vacatures kunnen delen en hun organisatie, vereniging of stichting breed onder de aandacht kunnen brengen.

Actief Roermond wil zoveel mogelijk mensen vanuit hun passie en talenten in beweging brengen om zich in te zetten voor de buurvrouw, die meneer op de hoek, het buurtfeest en de sportvereniging. Eigenlijk gewoon voor elkaar! Hoe dan? Wij kunnen je daarbij ondersteunen met het verbreden van je kennis en vaardigheden en je in contact brengen met organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Vrijwilligersacademie

Op onze vrijwilligersacademie bieden we workshops, inspiratiesessies en bijeenkomsten aan die interessant zijn voor vrijwilligers en organisaties die actief zijn in onder meer Swalmen en Boukoul.

Goed Geregeld Adviseur

Het team van Actief Roermond bestaat uit twee deskundige adviseurs. Organisaties die hun vrijwilligerswerk goed willen organiseren, kwaliteit willen leveren en de tevredenheid en het plezier van hun vrijwilligers willen vergroten, kunnen onze adviseurs inzetten als Goed Geregeld Adviseur. Meer informatie hierover vindt u op actiefroermond.nl

Onderdeel van Vijf Actief

Roermond is onderdeel van Vijf: sinds januari 2022 het aanspreekpunt voor zorg, welzijn en ondersteuning in de gemeente Roermond.

Meer weten? Kijk voor meer info op www.actiefroermond.nl